Φενγκ Σούι- ακολούθησε 3 απλά βήματα για να χτίσεις σωστά το σπίτι σου και να έχεις εύνοια στη ζωή σου.

Όταν έχουμε την ευκαιρία να κτίσουμε το σπίτι μας από την αρχή, μπορούμε να το σχεδιάσουμε σωστά, ώστε να δημιουργηθεί με τις καλύτερες προδιαγραφές και να είναι εναρμονισμένο με το περιβάλλον. Στην περίπτωση αυτή το Φενγκ Σούι σαν τεχνική, μας δείχνει τον τρόπο πώς να χτίσουμε ένα κτίριο, ώστε να έλκει τη θετική ενέργεια και να είναι εναρμονισμένο με το περιβάλλον και την προσωπικότητα μας.

1ο βήμα: Η αρχιτεκτονική κάτοψη του σπιτιού

Το σχήμα του κτιρίου παίζει σημαντικό ρόλο και είναι προτιμότερο να είναι άρτιο και αρμονικό. Το τετράγωνο και το παραλληλόγραμμο είναι τα καλύτερα σχήματα για τις κατόψεις ενός σπιτιού, γιατί συμβολίζουν τη σταθερότητα και ενεργοποιούν όλους τους τομείς της ζωής μας.

Σχήματα ακανόνιστα ή Γ, δεν είναι ευνοϊκά και μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας. Σύμφωνα με το  Φενγκ Σούι η κάτοψη ενός σπιτιού χωρίζεται σε 9 περιοχές, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν 9 τομείς της ζωής μας. Αν λείπει κάποια από τις 9 περιοχές, τότε δημιουργείται πρόβλημα στον αντίστοιχο τομέα της ζωής μας.

Το σωστό και άρτιο σχέδιο του σπιτιού είναι το βασικότερο βήμα.

2ο βήμα: Η τοποθέτηση του σπιτιού

Όταν σχεδιάζουμε το σπίτι είναι σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψη το εξωτερικό περιβάλλον και να το διαμορφώσουμε έτσι ώστε να είναι σε πλήρη αρμονία με αυτό.

Φροντίζουμε η πίσω πλευρά του σπιτιού να είναι καλυμμένη, δηλαδή μορφολογικά από πίσω να έχουμε το υψηλότερο έδαφος και από μπροστά- πρόσοψη- το πιο χαμηλό. Φανταστείτε έναν άνθρωπο που επιλέγει ένα μέρος και φροντίζει η πλάτη του να είναι καλυμμένη, ενώ μπροστά έχει ανοιχτό και ορατό πεδίο. Και όλα αυτά σε πλήρη αρμονία με το σχήμα του οικοπέδου.

3ο βήμα: Η διαρρύθμιση του σπιτιού

Όταν σχεδιάζουμε τη διαρρύθμιση του σπιτιού λαμβάνουμε υπόψη τα παρακάτω:

  • Το κέντρο του σπιτιού να είναι ελεύθερο, γιατί η ενέργεια το chi, όπως κινείται από το εξωτερικό περιβάλλον συγκεντρώνεται στο κέντρο και μετά διασκορπίζεται στον υπόλοιπο χώρο. Άρα καλό είναι να ρέει ανεμπόδιστα.
  • Η κεντρική είσοδος να είναι καλά φωτισμένη και τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε ανοίγοντας την να βλέπεις ανοιχτό χώρο.
  • Τοποθετούμε τις κρεβατοκάμαρες στην πίσω πλευρά του σπιτιού, όπου έχουμε περισσότερο ησυχία και η ενέργεια είναι περισσότερο yin. Οι κρεβατοκάμαρες φροντίζουμε να έχουν άρτιο σχήμα και τα παράθυρα να είναι διαμορφωμένα ώστε να φωτίζουν επαρκώς το χώρο.
  • Η κουζίνα, η οποία συμβολίζει την ευμάρεια και την υγεία, είναι καλό να τοποθετείται σε σημείο φωτεινό και εξωτερικά να υπάρχει καλή μορφολογία.  
  • Οι τουαλέτες τοποθετούνται προς την πίσω πλευρά του σπιτιού. Καλό είναι να μην βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο.
  • Το σαλόνι και η τραπεζαρία είναι προτιμότερο να τοποθετούνται κoντά στην κεντρική είσοδο και να λειτουργούν σαν χώροι που υποδέχονται την ενέργεια καθώς εισέρχεται στο χώρο. Φροντίστε είναι να είναι ανοιχτοί, φωτεινοί και σε σημεία με την περισσότερη ενέργεια.
  • Οι σκάλες και το ασανσέρ, αν πρόκειται για σπίτι με ορόφους είναι προτιμότερο να βρίσκονται σε μία από τις δύο πλαϊνές πλευρές του σπιτιού. Αποφύγετε όπως αναφέραμε παραπάνω να τα τοποθετείτε στο κέντρο του σπιτιού.

Ακολουθώντας αυτά τα 3 βασικά βήματα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα αποφύγετε μεγάλα λάθη και έτσι κτίζετε ένα σπίτι ακολουθώντας απλές τεχνικές του Φενγκ Σούι.

Αν επιθυμείτε να κλείσετε ραντεβού για μία συμβουλευτική επίσκεψη στο χώρο σας, μπορείτε να στείλετε email στο juliazisopoulou@gmail.com

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε σχόλια πελατών.

Follow me on Instagram και το Facebook

All the best!
Julia