Η κουζίνα είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους εάν θέλουμε να προσελκύσουμε θετική ενέργεια στο σπίτι μας. Ο χώρος που βρίσκεται η κουζίνα, σχετίζεται με τη διατροφή, την υγεία, αλλά και την αφθονία, αφού στο παρελθόν οι προνομιούχοι είχαν τη δυνατότητα να τρώνε καλά και να έχουν ποικιλία σε αγαθά.

Πως μπορούμε με το  Φενγκ Σούι να φέρουμε θετική ενέργεια στην κουζίνα μας;

Θετικά χαρακτηριστικά

  • Ο χώρος της κουζίνας προτείνεται να είναι σε σχήμα τετράγωνο ή ορθογώνιο.
  • Να υπάρχει τουλάχιστον ένα παράθυρο έτσι ώστε να μπαίνει ελεύθερα το φως του ήλιου.
  • Η θέα από το παράθυρο της κουζίνας να είναι ευνοϊκή, διότι η ενέργεια που εισέρχεται στον εσωτερικό χώρο επηρεάζεται από  το εξωτερικό περιβάλλον.
  • Ο φούρνος καλό είναι να τοποθετείται  σε τοίχο και όχι στο κέντρο της κουζίνας.
  • Ο φούρνος να είναι τοποθετημένος προς μια από τις ευνοϊκές κατευθύνσεις. Κάντε click για να βρείτε τις ευνοϊκές σας κατευθύνσεις  σύμφωνα με τη χρονιά γέννησης και τον αριθμό του Life Star.
  • Ο νεροχύτης και η κουζίνα να απέχουν μεταξύ τους με απόσταση  μεγαλύτερη από 60 εκ.
East-York-Kitchen-with-Island-1

Αρνητικά χαρακτηριστικά

  • Η θέα από το παράθυρο της κουζίνας δεν είναι ευνοϊκή π.χ. ένας πυλώνας της ΔΕΗ Έξω από το χώρο της κουζίνας δεν ευνοεί την προετοιμασία του φαγητού με αποτέλεσμα να επηρεάζει και την ευεξία.
  • Αν η κουζίνα βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού, τότε μπλοκάρει την  ενέργεια και προκαλεί θέματα υγείας και οικονομικά προβλήματα.
  • Ο φούρνος βρίσκεται απέναντι από την πόρτα της κουζίνας.
  • Ο νεροχύτης πρέπει να απέχει τουλάχιστον 60 εκατοστά από την ηλεκτρική κουζίνα. Πιο συγκεκριμένα, ο νεροχύτης συμβολίζει το στοιχείο του νερού και η κουζίνα το στοιχείο της φωτιάς. Όταν βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, τότε δημιουργείται σύγκρουση των δύο στοιχείων, η οποία μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να τοποθετήσετε μία ξύλινη επιφάνεια κοπής.  Το ξύλο ως στοιχείο, φέρνει την ισορροπία ανάμεσα στο νερό και τη φωτιά.

Οι παραπάνω συμβουλές είναι οι γενικοί κανόνες του Φενγκ Σούι για την εφαρμογή του. Σε μία ολοκληρωμένη μελέτη χώρου λαμβάνονται υπόψη περισσότερα στοιχεία όπως:

Η θέση της κουζίνας με βάση το σχέδιο σπιτιού 

​* Ο παράγοντας χρόνος: πότε ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κτιρίου

* ​Πότε κατοικήθηκε ο χώροσς

​* Ο συνδυασμός των flying stars

* ​Η ημερομηνία γέννησης των ατόμων που κινούνται στο χώρο

Για μία μελέτη χώρου Φενγκ Σούι, μπορείτε να στείλετε email στο juliazisopoulou@gmail.com.

Να είστε καλά!

Τζουλια 🙂